Σημαντικό ρόλο παίζει το χρώμα αλλά και οι καιρικές συνθήκες κατά τις οποίες θα γίνει η εφαρμογή για να μπορεί να υπολογιστεί η ποσότητα που θα χρειαστείτε.

Ενδεικτικά σε ένα μεσαίο αυτοκίνητο για ένα καπό, μία πόρτα ή τον ουρανό χρειάζεται συνήθως 1,5 με 2 δοχεία σπρέι έχοντας εφαρμόσει δύο (2) χέρια. Η έκταση αυτή μπορεί να υπολογιστεί αναλογικά και για οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο επιθυμείτε να βάψετε.

Όμως,

  • αν η βαφή γίνει σε εξωτερικό χώρο και έχει αέρα, τότε θα χρειαστεί παραπάνω ποσότητα χρώματος.
  • αν το χρώμα που έχετε επιλέξει είναι κίτρινο ή κόκκινο που δεν έχουν καλυπτικότητα από την φύση τους, τότε θα χρειαστεί είτε να εφαρμόσετε παραπάνω χέρια, είτε μπορείτε να εφαρμόσετε σαν υπόστρωμα ένα χρώμα που έχει περισσότερη καλυπτικότητα και στα 5-10 λεπτά (για μέρες με υψηλές θερμοκρασίες) είτε στα 10-20 λεπτά (για μέρες με χαμηλές θερμοκρασίες) να εφαρμόσετε την απόχρωση που επιθυμείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε να ρίξετε παραπάνω χέρια. Πέρα από το κόκκινο και το κίτρινο η περιορισμένη καλυπτικότητα ενδέχεται να ισχύει και για ορισμένους κωδικούς αυτοκινήτων, πράγμα για το οποίο θα μπορούμε να σας ενημερώσουμε μόνο κατόπιν τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας.